Kádár Ferenc Országos Népzene és Néptáncverseny

A Dévaványai Folkműhely Egyesület évente rendezi meg nagysikerű versenyét, melynek névadója a település szülöttje, Kádár Ferenc, aki 1958-ban elsők között kapta meg a Népművészet Mestere címet.

A kétnapos találkozón: néptánc, népdal és hangszeres népzene kategóriákban minősülhetnek a gyermek, ifjúsági, felnőtt szólisták és csoportok

Minden évben a szervezők által biztosított Központi Zenekar áll rendelkezésre, akik professzionális módon működnek együtt a résztvevő csoportokkal.

Rendezvényünk szellemisége fontosnak tartja, hogy olyan fórumot biztosítson, amely helyt ad mind a műkedvelőknek, mind pedig a professzionális szinten tanuló versenyzőknek, tiszteletben tartva egymás munkáját, illetve segíteni az évszázadok alatt kikristályosodott népművészeti kincsek továbbörökítését, legszebb, legértékesebb elemeinek hagyományhoz hű megőrzését.

Találkozónkra szeretettel várunk minden autentikus muzsikust, énekest és néptáncost, hogy bemutathassák ismereteiket, annak újraalkotását, és megmérettessék magukat a szakma által elismert, neves zsűri előtt.